Renault Genişlemeye Devam Ediyor

Renault Genişlemeye Devam Ediyor

Aracın sportif karakteri aynı zamanda lansman rengi olan Spor sarı rengi ile belirginlik kazanıyor.Detayların kalitesine özel bir itina gösterildi. Örneğin : Hem seçkinlik, hem de teknoloji ve hız kavramlarını çağrıştıran Steev 19'' jantlar, standart olarak parlak siyah renkli dış dikiz aynaları, ön tampon içindeki aerodinamik şerit ve hava difüzörü, sportif bir modelin aynı zamanda şık da olabileceğini kanıtlıyorlar.İç ambiyans, koyu karbon harmoni ile devir sayacının kadran fonundaki Spor sarı dokunuşlar ve direksiyon simidindeki dikişlerle dış tasarımın sportif ve şık ruhunu taşıyor.

Sarı Ambiyans Paketi, sarı emniyet kemerleri, çift tonlu sarı döşeme ve kapı panoları ile vites kolu topuzunun üzerindeki sarı dikişlerle iç ambiyansa ilave bir renk getiriyor.Yeni Mégane R.S.'in kabininde, oturma konforundan ödün vermeden sportif bir sürüş konumu benimsenmiş.Ön koltukların minder ve sırtlıklarında takviyeli dayanaklar ve tüm konfor ayarları bulunuyor: Derinlik ayarı (240 mm), yükseklik ayarı (70 mm) ve bel ayarı. Deri koltuklar aynı zamanda ısıtmalı ve hafızalı elektrikli ayarlara sahip. Sportif sürüş tutkunları için vazgeçilmez Recaro koltuklar opsiyon olarak sunuluyor. Kumaş veya deri olarak seçilebilen bu koltukların da yükseklik ve ileri-geri ayarları mevcut. Koltuğuna rahat bir şekilde oturan sürücü böylece, uzun yolda olsun, pistteki sıkı virajlarda olsun, her türlü sürüş koşulunda alçaltılmış bir sürüş konumu ve optimal bir korumadan yararlanıyor.Direksiyon simidi üzerinde de konfor ve sportiflik anlamında yeniden çalışıldı. Sürücünün oturma konumunu mükemmelleştirmek amacıyla, saf deri kaplı direksiyonun yüksekliği ve derinliği ayarlanabiliyor. Direksiyon simidinin tasarımı ve entegre başparmak dayanakları tutma bölgesinde mükemmel bir kavrama sağlıyor. Yarış araçlarında olduğu gibi, bu direksiyon simidinde de, bir dizi sıkı viraj sonrasında veya zayıf tutunmalı zeminlerde pilotun referansını kaybedebileceği anlarda son derece faydalı bir gösterge olan sarı renkli « 0 nokta » referans işareti bulunuyor. Sürücü bölümünün otomobil sporları ambiyansı alüminyum pedal ve ayak dayanağı ile tamamlanıyor.

Aracın üretiminde kaliteli malzemeler kullanıldı. Parçaların montajına ve ön panjur, bagaj kapısı, kapı eşikleri, kafalıklar, devir sayacı fonu ve torpido paneli çubuğu üzerinde bulunan Renault Sport arması gibi detaylara büyük özen gösterilmiş.Mégane R26.R'nin şasisi üzerinde yapılan çalışmalardan yararlanan Yeni Mégane R.S. bağımsız mafsallı bir ön takım ve planlı deformasyonlu esnek dingil tip bir arka takıma sahip.Tüm müşterilerin beklentilerine cevap vermek için, Yeni Mégane R.S. çift şasi seçeneği ile sunuluyor :- Günlük kullanım çerçevesinde optimum spor/konfor oranı sağlayan Spor şasi,- Hız tutkunları tarafından pistte tamamen değerlendirilebilecek yüksek performanslı, kilitli diferansiyelli Cup şasi.Renault tarafından ilk kez 2004 yılında Mégane Renault Sport modelinin lansmanı sırasında seri üretilen bir araçta sunulan bağımsız mafsallı ön takım (T.A.P.I.) üst düzey yol tutuş ve çekiş sağlıyor. Bu yapı güçlü hızlanma veya keskin dönüşler dahil, her koşulda ön takımın geometrik özelliklerinin korunmasını sağlıyor.İleri sürüş meraklılarına ve pistte hız tutkunlarına yönelik olan Cup şasi ileri pilotaj kullanımına dönük özel ayarlardan yararlanıyor. Spor şasiye göre, çapı 24,2 mm'ye çıkarılan stabilizatör çubuğu önde yalpa önleyici gerginlik değerinin % 13 arttırılmasını sağlıyor.

Özel tasarımlı amortisörler üzerindeki süspansiyon yaylarının gerginliği Spor şasiye göre önde % 35 ve arkada % 38 oranında artırılmış. Arka takımın yalpa önleme sertliği de aynı şeklide Spor şasiye nazaran % 7 oranında arttırılmış. Toplamda, Cup şasinin stabilizasyon sertliği Spor şasiye göre % 15 oranında artırılmış oluyor.Kilitli diferansiyele sahip olan Mégane R.S. Cup şasi, yarış otomobillerine hiç bu kadar yakın olmamıştı. Tamamen çekişin attırılmasına yönelik bu düzenek zemin tutunma koşulları, sürüş tipi ve viraj türü ne olursa olsun, aracın yüksek performansını korumayı başarıyor. Kilitli diferansiyel ile bağımsız mafsallı ön takım birlikteliği hem ortaya çıkan bu etkilerin minimize edilmesini, hem de daha güvenli sürüş özelliği sağlayacak şekilde meydana gelen çekiş artışından tamamen yararlanılmasını sağlıyor.Kilitli diferansiyel aynı zamanda frenaj durumunda denge kazancı sağlıyor.

Anında faaliyete geçmesi ağır yük altındaki hızlanmalarda ASR'nin, viraja girişte de ESP'nin devreye girmesini geciktirip sınırlayarak, fren sisteminin tüm potansiyelinin bu şekilde korunmasını sağlıyor. Virajlarda, yönlendirme potansiyeli daha erken ve daha etkin yeniden hızlanmalara izin verecek şekilde arttırılmış. Özet olarak, gücün zemine geçişini ve dolayısıyla aracın performansını arttıran kilitli diferansiyel sürüş tipi ne olursa olsun hissedilen, sağlıklı ve güvenli sürüş özellikleri sağlıyor.Yeni Mégane R.S.'in en büyük üstünlüklerinden birisi doğal olarak Euro 5 uyumlu Yeni nesil 2.0 16v Turbo-kompresörlü (F4Rt) motor ile kaputu altında yer alıyor. Bu motor, 5 500 devir/dakika'da 250 hp (184 kW) güç ve 3 000 devir/dakika'da 340 Nm tork üretiyor.Performans ve dayanıklılık sağlamak üzere, Mégane F1 Team R26'nın 230 hp gücündeki versiyondan farklı olarak yeni emme boruları, güçlendirilmiş hareketli, motor aksamları (pistonlar ve biyel kolları), yeni hava/hava ve su/hava eşanjörleri (intercooler), sodyum ile soğutulmuş supaplar, segman bilezikli piston kullanılmış.6 ileri oranlı bir şanzıman kullanılan yeni Megane Rs, 0-100km/s hızlanmasını 6.1 saniyede tamamlarken 1000 metre disiplininde ise 25.7 saniyelik bir değere imza atıyor.Megane II RS'in yurt dışında olduğu kadar yurt içinde de otomobillerine tutku ile bağlı fanatikleri vardı. Daha agresif bir tasarım kavuşan ve teknik anlamda çok daha büyük iyileştirmelerin yapıldığı Megane III RS ülkemizde satışa çıktığı andan itibaren eski ve sadık dostlarının yanı sıra yeni hayranlarada kavuşacaktır.

Şirket Haberlerine Geri Dön


Kategori: Şirket Haberleri