Ford Electric Üretimine Başladı

Ford Electric Üretimine Başladı

Ford Electric Üretimine Başladı

Ford'un geçtiğimiz Detroit Auto Show'da dünya prömiyerini gerçekleştirdiği tamamen elektrikli motora sahip yeni 2012 Ford Focus Electric'in seri üretimi bu hafta resmi olarak başladı.

Elektrikli otomobil piyasasındaki rekabet  gün geçtikçe daha da artıyor. Ford'un C sınıfında bulunan 5 kapılı Focus Electric modeli, Lityum-iyon bataryalarla beslenen elektrik motoru toplam 123hp güç ve 245nm tork üretiyor. Ayrıca, bu motoru besleyen lityum-iyon bataryaların 240 volt ile 3-4 saat içinde tam olarak şarj edilebileceği söyleniyor.

Sistem ayrıca batarya şarj edilirken de işe yarıyor. Şarj işlemi başlamadan hemen önce devreye giren sistem, bataryaları optimum sıcaklığa getirerek en verimli şekilde şarjın tamamlanmasını sağlayacak. Teknik değerleri belli olmasa da Ford'un elektrikli Focus için öngördüğü menzil değeri 160km'ye kadar çıkabiliyor.

Ağır bataryaları nedeni ile toplam ağırlığı 1680kg'a kadar ulaşan Ford Focus Electric'in 160km menzil sunması kabul edilebilir sınırlar içerisinde kalıyor. Diğer taraftan, araç içinde 8 inç ebadındaki My Touch bilgi ekranında şarj bilgileri ve bir sonraki şarj istasyonu gibi bilgiler yer alıyor.

Tüm bu teknolojinin yanı sıra, Focus Elektrik'de 6 hava yastığı, SYNC, 17 inç jantlar, 9 hoparlörlü ses sistemi ve çekiş kontrol gibi özellikler standart. Lityum-iyon bataryalar kompakt boyutlu olmasıyla da 60/40 oranında katlanabilir arka koltuklara olanak tanıyor ve bu özellikte standart olarak sunuluyor.

 

Şirket Haberlerine Geri Dön


Kategori: Şirket Haberleri