Ferrari Katili McLaren Geri Döndü!

Ferrari Katili McLaren Geri Döndü!

Ferrari Katili McLaren Geri Döndü!


Ferrari'nin 1990'lı yıllarda mücadele ettiği McLaren, yeni modeliyle 2011'de tekrar boy göstermeye başladı.

MP4-12C ismiyle tekrar rekabete giren İngiliz marka, rakibinden daha başarılı performans değerlerine sahip.

Otomotivde tüketici beklentileri geliştikçe rekabet artmaya devam ediyor. Nasıl küçük hacimli veya dizel otomobiller arasında kıyasıya bir çekişme varsa süper spor liginde de şampiyonluğun güçlü adayları en iyi olmak için savaşıyor. Geçtiğimiz yılı 'en iyi spor otomobil' unvanıyla kapatan Ferrari 458 Italia, uzun süredir sessiz kalan bir İngiliz'in dirilişiyle hiç olmadığı kadar baskı altına girdi.

13 yıl ara verdi!

Lamborghini ve Porsche gibi çok önemli markaların yer aldığı süper spor otomobil ligi, McLaren'in yeniden doğuşuyla iyice kızıştı. İlk kez 28 Mayıs 1991'de Monaco'da (The Sporting Club Monaco) tanıtılan McLaren F1, tarihe yön veren araçlar arasında yer alıyor. 6.1 litrelik BMW motoru kullanan araç, 31 Mart 1998'de ulaştığı 386.7 km/s'lik maksimum hızla 2005 yılına kadar 'en hızlı seri üretim otomobil' unvanını kimseye kaptırmadı. 1998'de üretime noktayı koyan marka, 2011'e kadar sessizliğini korudu. Uzun süren geliştirme çalışmalarının ardından marka, yeni modeli MP4-12C'yi tanıttı. 17 Ocak 2011 Pazartesi günü, ilk seri üretim otomobil İngiltere'deki McLaren Teknoloji Merkezi'nde (MTC) sahne aldı.

Rakiplerden daha ucuz!

125 ile 175 bin sterlin (370-515 bin lira) aralığında bir fiyat etiketiyle İngiltere'de satılan otomobil, Ferrari, Lamborghini, Bentley, Porsche ve Aston Martin modellerinden daha cazip bir seçenek olarak sunuluyor.Ağırlığı sadece 1336 kilogramolarak belirlenen araç 30 metrede durabiliyor.Aracın hala dünyanın en hızlı aracı olduğu iddaa ediliyor.

Aracın güvenlik seviyesi, kendini ilk kez Nisan 1993'te Namibya'da test sürüşü sırasında kanıtladı. Şort ve tişört giyen bir test sürücüsü, bir kayaya çarptı ve araç defalarca takla attı. Sürücü kazada yara almadı. Yılın ilerleyen döneminde ikinci prototip (XP2) çarpışma testi için özel olarak üretildi; araç çarpışma testinden ön teker yuvası hasar almadan çıkmayı başardı.Böylelikle güvenlikten de tam notaldı.
 

 

 

Şirket Haberlerine Geri Dön


Kategori: Şirket Haberleri