Arçelik A.Ş., Amerika Bulaşık Makinesi Pazarında İddialı

Arçelik A.Ş., Amerika Bulaşık Makinesi Pazarında İddialı

Dünya bulaşık makinesi sektörünün adetsel bazda üçte birini oluşturan Amerika pazarına, 2006'da bulaşık makinesi ihraç ederek giren Arçelik A.Ş., bu pazardaki iddiasını her geçen gün artırıyor. Amerika bulaşık makinesi pazarına bakıldığında, 'Avrupa Tipi' olarak tanımlanan bulaşık makinelerinden farklı olarak, 86x60x55cm ölçülerine sahip 'Tall Tub' ürünün, bu pazarın yüzde 95'ini oluşturduğu görülmektedir. Bugüne kadar mevcut ürünleriyle, bu pazarda ancak belirli bir tüketici kitlesine ulaşan Arçelik A.Ş., 'Tall Tub' ürününü gamına katmasıyla birlikte, bu pazarda özellikle perakendede daha fazla kanalda bulunmayı hedefliyor.

Amerika'daki pazar ihtiyacını karşılayabilmek ve bu pazardaki satış hacmini artırmak amacıyla, 'Tall Tub' bulaşık modelini geliştirerek ürün gamını genişleten Arçelik A.Ş., yapılan pazar araştırmaları, benchmark çalışmaları ile hedef ürün özelliklerini belirlerken, pazar talebine uygun enerji, yıkama ve kurutma performanslarına ve gerekli mutfak kabin ölçülerine sahip yeni bir ürünün tasarımını da gerçekleştirdi.

Projenin gelişimi ile ilgili bilgi veren Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Aka Gündüz Özdemir, '2006'da kavramsal tasarımına başlanan projede, yapısal ve sistem tasarım süreci aynı yılın sonuna kadar tamamlandı. Bu yılın ilk çeyreğinde yapılan deneme üretimleri ile ömür ve güvenlik testleri sonrasında alınan geri bildirimler ışığında iyileştirme faaliyetlerini de gerçekleştiren Ankara Bulaşık Makinesi İşletmesi, haziranda 'Tall Tub'ın seri üretimine başladı. Geçtiğimiz yıl Amerika'ya ilk ihracatını yine bulaşık makinesi ile yapan şirketimiz, 2007'nin Haziran ayında da 'Tall Tub' bulaşık makinesinin Amerika'ya ilk ihracatını gerçekleştirdi. Bu ürünün, Arçelik A.Ş.'nin Amerika pazarındaki başarılı performansına ivme kazandıracağına inanıyorum.' dedi.

Arçelik A.Ş.; 2007 Haziran ayında Amerika'ya sevkiyatını gerçekleştirdiği 'Tall Tub' bulaşık makinesini, Ankara'daki işletmesinde üretiyor. 2005'te aldığı TPM Mükemmellik Ödülü ile üretimdeki rekabetçi yapısını tescilleyen Ankara Bulaşık Makinesi İşletmesi, 2006'da yüzde 100'e yakın kapasite kullanım oranına ulaştı. 2005'te 'Ekolojist' modeliyle dünyada A performanslı en az su tüketen ve geçtiğimiz sene de 'Dünyanın En Hızlı Bulaşık Makinesi'ni üreten İşletme, '2010'a kadar dünyanın tek çatı altında üretim yapan en büyük bulaşık makinesi üreticisi olmak' şeklinde belirlemiş olduğu ana iş hedefine ulaşmak için faaliyetlerini başarıyla sürdürüyor.

Şirket Haberlerine Geri Dön


Kategori: Şirket Haberleri