VESTEL DEN A DAN Z YE SERVİS PROJESİ

VESTEL'DEN 'A'DAN Z'YE SERVİS' PROJESİ

VESTEL'DEN 'A'DAN Z'YE SERVİS' PROJESİ

VESTEL, kaliteyi ve müşteri memnuniyetini arttırmayı amaçlayarak ''A'DAN Z'YE SERVIS'' PROJESINI BASLATTI.

Vestel in yazılı açıklamasına göre, 2012 sonunda 150, 2013 sonunda 320 Vestel yetkili servisinin tamamının proje kapsamına alınması planlanırken, projeyle kullanıcılara, ilk aramalarından itibaren 2 Saat içinde randevu verilmesi, maksimum 24 saat içinde ilk ziyaretin gerçekleştirilmesi ve problemin tek seferde doğru tespit edilerek çözülmesi amaçlanıyor.

Vestel yetkili servislerine, projede yer alan Servis Saha Otomasyonu kapsamında yönetim kuralları, teknik yöntem, davranış ve hizmet standartlarıyla ilgili 2-4 hafta süren eğitimler veriliyor. Eğitimin ardından hizmet kriterlerini sağlayan servisler, A'dan Z'ye Servis unvanını kazanıyor.

Proje kapsamında Kırmızı Kitap adı verilen yetkili servis anayasası hazırlandı. Satış sonrası hizmet süreçleri için belirlenen standart ve prosedürleri bir araya getiren kitapta, iş güvenliğinden hizmet performans göstergelerine kadar detaylı bilgiler yer alıyor.A'dan Z'ye Servis unvanı, bu standartlara göre gerçekleştirilen denetim ve eğitim süreci sonunda üstün hizmet kriterlerini sağlayan servislere veriliyor.

Unvan için, müşteri anketleri ve iş sonuçlarından oluşan değerlendirme puanının da 6 Ay boyunca sürdürülebilir olması gerekiyor. Ulusal ve uluslararası kriterlere göre oluşturulan ve vestelin tüm yetkili servislerine dağıtılan Kırmızı Kitap,Vestelin 16 kişilik ekibi tarafından 6 ayda hazırlandı.

Vestel Genel Müdür Yardımcısı Filiz Künüralp,A'dan Z'ye Servis projesi ile yetkili servisler arasında iç rekabet yaratmayı ve servis hizmet kalitesini yükseltmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Filiz Künüralp, 3 haftada toplam 1.700 satış sonrası çalışanına eğitim verdiklerini,her yetkili servisin kendine has bölgesel ve ekonomik şartlarının bulunduğunu, bu sebeple geliştirilmesi gereken yönleri de birbirinden tamamen farklı olduğunu belirtti.

 

Şirket Haberlerine Geri Dön


Kategori: Şirket Haberleri