Dünyanın En Kısa Sürede Hızlanan Otomobili!

Dünyanın En Kısa Sürede Hızlanan Otomobili!

Dünyanın En Kısa Sürede Hızlanan Otomobili!

Infiniti'nin ilham veren ve büyüleyici performansı, yeni Infiniti M35h ile yeni bir rekora daha imza attı. Dünyanın en kısa sürede hızlanan hibrid otomobili olma özelliği kazanan Infiniti M35h, bu özelliğiyle Guinness Dünya Rekorlar® kitabına girdi.  
İngiltere'nin kısa mesafe yarışlarının yapıldığı Santa Pod pistinde benzinli/elektrikli motorunun hızlanma eşiğini 400 metrelik mesafede aşmayı başaran Infiniti M35h, Guinness yetkililerinin önünde, hareketsiz konumdan başlayarak 400 m'lik mesafeyi sadece 13.9031 sn'de kat etti.

İngiltere'nin FIA Avrupa kısa mesafeli yarışlarına ev sahipliği yapan Santa Pod pistinde gerçekleşen rekor denemesinde, Guinness yetkilileri de hazır bulundu. Etkileyici bir performans sergilemek üzere elektrikli motorun 0 devirden gelen yüksek torkunu ve V6 motorla sağlanan yüksek devir performansını bir araya getiren Infiniti M35H modeli, her turun sonunda bilgisayarlı kronometre ekipmanının önünden 160 km/s'i aşan bir hızla geçti.

Model elde ettiği bu değerle 1982 Lamborghini Countach, Porsche, Ferrari ve Aston Martin gibi modellerin bulunduğu hızlı otomobiller hiyerarşisindeki yerini aldı. Ancak elde edilen sonuç, diğer modellere kıyasla çok daha başarılı çünkü Infiniti M35h sadece 162g/km'lik CO2 emisyonuna neden olurken, 100 km'de 7.0 litre yakıt tüketimi ile adeta yakıtı dokunmuyor.

Avrupa pazarında Bmw 5 ve Jaguar XF serileriyle rekabet etmek için geliştirilen tümüyle yeni Infiniti M serisi, Avrupa'daki sınıfında hem benzinli, hem dizel hem de hibrid versiyonlarıyla sunulan tek sedan olma özelliği taşıyor.

Şirket Haberlerine Geri Dön


Kategori: Şirket Haberleri